Διάφορες νοστιμιές
Σε αυτήν την κατηγορία θα βρεις διάφορες νοστιμιές που μπορεί να παίξουν τον "μπαλαντέρ" μέσα στην ημέρα σου και να ενσωματωθούν σε άλλα γεύματα ή ακόμα και να αποτελέσουν σνακ από μόνα τους. Επίσης θα βρεις ιδέες για συνοδευτικά πιάτα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα εορταστικά τραπέζι και στα καλέσματα κρατώντας το μενού του γεύματος υγιεινό και θρεπτικό.
Ελιόψωμο
Υλικά:
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
150 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
25 γρ νωπή μαγιά
2 κ.σ. μπείκιν πάουντερ
100 γρ μαύρες ελιές σε ροδέλες
1 κ .γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ .σ. ξερή ρίγανη
3 κ.σ. χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ να ενεργοποιηθεί για 10' στο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά.
Αφήνουμε για 30' τη ζύμη να φουσκώσει.
Βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 30' στους 180 - 200 βαθμούς Κελσίου.
Παντζαροσαλάτα
Υλικά:
800 γρ. παντζάρια
250 γρ. ξινάμηλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ( προαιρετικά)
60 γρ. καρύδι, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
120 γρ. γιαούρτι
2 κ .σ. μαγιονέζα hellmann's lighter than light
αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια σε μικρά κυβάκια.
Περνάμε τα μήλα στον τρίφτη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει και να δέσουν τα αρώματα.
Bananabread
Υλικά:
4 μέτριες & ώριμες μπανάνες
1 μικρό ώριμο αβοκάντο
1 1/2 φλ αλεσμένες νιφάδες βρώμης
1/2 φλ αλεσμένες νιφάδες δίκοκκου
1/2 φλ καστανή ζάχαρη
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 ολόκληρο αυγό & 1 ασπράδι
1/2 φλ καρύδια κοπανισμένα
2 κγ κανέλα
1 κγ αλάτι
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ μαγειρική σόδα
1/2 κγ γαρύφαλλο
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι τις μπανάνες και το αβοκάντο.
Προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά
Μεταφέρουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα και τα καρυδιά.
Τοποθετούμε σε μακρόστενη λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45-50' στους 180 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε σχάρα και αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε.
Μερίδες: 12-14 φέτες