Μεσημεριανά Γεύματα
Πρόκειται για το κυρίως γεύμα της ημέρας όπου πρέπει να περιέχει κάποια πηγή σύνθετου υδατάνθρακα, πρωτεΐνης (ζωικής ή φυτικής), καλά λιπαρά και φυσικά φρέσκια τροφή (σαλάτα) για να τροφοδοτήσει τον οργανισμό με όλα τα θρεπτικά και την ενέργεια που χρειάζεται.
Ρεβίθια με Σπανάκι
Υλικά:
500 γρ ρεβίθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλ σπανάκι πλυμένο και κομμένο
χυμός από 1 λεμόνι
ξίσμα από 1 λεμόνι
1 φλ μυρωδικά (μαιντανός, μυρώνια, καυκαλήθρα,)
1/4 κγ μοσχακάρυδο
2 φλ νερό χλιαρό που έβρασαν τα ρεβίθια
5 κσ ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας από την προηγούμενη μέρα για 7 - 12 ώρες.
Την ημέρα που θα μαγειρέψουμε το φαγητό μας, σουρώνουμε τα ρεβύθια από το νερό και τα βράζουμε για 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο (όχι να βράσουν πολύ).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (που μπαίνει στο φούρνο) ή γάστρα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα ρεβίθια. Από πάνω βάζουμε το σπανάκι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με μια μεγάλη κουτάλα το φαγητό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα ή τη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε αρχικά για 15΄. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε για ακόμα 15΄.
Τσεκάρουμε αν το φαγητό μας θέλει λίγο ακόμα νερό
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 30΄ ακόμα ή μέχρι να είναι ψημένα τα ρεβίθια και να έχει μελώσει το φαγητό μας.
Πέννες από κόκκινη φακή σε σάλτσα ντομάτας με κάπαρη και λευκό τυρί
200 γρ πέννες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
50 γρ λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά σε τρίμμα
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε 3΄-4΄ το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζετε 7΄-8΄.
Ξεπλένετε καλά την κάπαρη, τη στραγγίζετε πάλι, την προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε 2΄-3΄ ακόμη.
Στο μεταξύ έχετε σουρώσει τα ζυμαρικά και τα έχετε ρίξει σε μια πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα κάππαρης, προσθέτετε τις ελιές, τη ρίγανη, το λευκό τυρί και χοντροκομμένο και αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε καλά τις πένες και σερβίρετε αμέσως.
Σούπα βελουτέ με φθινοπωρινά λαχανικά
Υλικά:
1 κολοκύθα
1 σελινοριζα
1 γλυκοπατάτα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1φλ φυτικό γάλα (προαιρετικά)
3κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Πάπρικα ή μπουκοβο
Εκτέλεση: •Καθαρίζουμε και κόβουμε την #κολοκύθα και την #γλυκοπατάτα σε κύβους. • Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο ώσπου να μαλακώσουν • Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το #ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. • Προσθέτουμε στη κατσαρόλα την #σελινοριζα κομμένη σε μικρά κυβάκια • Προσθέτουμε την κολοκύθα και την γλυκοπατάτα στην κατσαρόλα • Ρίχνουμε 1,5 λίτρο νερό, το φυτικό γαλα, τα #μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει. • Ελέγχουμε αν το νερο θέλει συμπλήρωμα μέχρι να βράσουν τα λαχανικά. • Όταν η #σούπα είναι έτοιμη τη χτυπάμε με ραβδομπλεντερ. • Σερβίρετε με #γιαούρτι
Μπούτι κοτόπουλο με μανιτάρια και καρότα
Υλικά:
500 γρ φιλέτο μπούτια κοτόπουλου
500γρ μανιτάρια μικρά agaricus
5-6 μικρά καρότα
5 μέτρια προς μικρά ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. μουστάρδα
χυμός από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.
Τα καρότα τα κόβουμε σε ροδέλες.
Τα τρία κρεμμύδια τα χοντροκόβουμε και τα δύο στα τέσσερα.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.
Αφού τα σοτάρουμε, τα βγάζουμε και τ' αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε και το κοτόπουλο, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει.Το σοτάρουμε πολύ καλά, απ' όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε και τα καρότα για να σοταριστούν και αυτά.
Βάζουμε με το χυμό λεμόνι και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και λίγο νερό αν χρειάζεται.
Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30΄ περίπου.
Συνοδεύουμε με κινόα.
Κεφτεδάκια φάβας στο φούρνο με σάλτσα από ταχίνι και γιαούρτι
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια
250γρ. φάβα
1/2 µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 ματσάκι δυόσµο ψιλοκοµµένο
1 μεγάλο κρεµµύδι τριµµένο στον τρίφτη
4 κ.σ. σιµιγδάλι ψιλό
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ταχινιού:
2 κ.σ. ταχίνι
100 γρ γιαούρτι 2% στραγγιστό
χυµό από 1 λεµόνι
ξύσµα από 1 λεμόνι
αλάτι
σκόρδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ετοιµάζετε τη σάλτσα:
Σε ένα µπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το χυµό λεµονιού και το ταχίνι. Κάνετε ένα πρώτο ανακάτεµα και προσθέτετε το ξύσµα λεµονιού, το λιωμένο σκόρδο και το αλάτι. Αφήνετε τη σάλτσα για 30 λεπτά τουλάχιστον να ανταλλάξουν αρώµατα τα υλικά.
Ετοιμάζετε τη φάβα:
Ρίχνετε ½ λίτρο νερό σε µια κατσαρόλα, αλατίζετε και βράζετε τη φάβα σε µέτρια φωτιά, ξαφρίζοντάς την όταν χρειάζεται.
Ανακατεύετε πού και πού µέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
Την αφήνετε να γίνει χλιαρή και τη χτυπάτε στο µίξερ µέχρι να πάρετε ένα πηχτό, βελούδινο πουρέ.
Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια:
Αδειάζετε τη φάβα σε ένα µεγάλο µπολ και ρίχνετε µέσα πασπαλιστά το ψιλό σιµιγδάλι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το µαϊντανό, το δυόσµο και το τριµµένο κρεµµύδι. Αλατοπιπερώνετε καλά και αφήνετε το µίγµα να κρυώσει.
Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος ανακατεύετε ξανά τα υλικά µε ένα κουτάλι και πλάθετε µικρά κεφτεδάκια.
Τοποθετήτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 25΄, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα διατηρείτε ζεστά σε πιατέλα. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά σε πιατέλα µαζί µε το µπολ της σάλτσας.
Ελαφριά πίτα με κολοκύθι και καρότο χωρίς φύλλο
Υλικά:
4 κολοκυθιά τριμμένα
6 καρότα τριμμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
100γρ γαλοτύρι
200γρ cottage
1 αυγό + 2 ασπράδια
3κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης
1κ.σ. δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
2κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά το κολοκύθι και το καρότο.
Προσθέτουμε στο μίγμα το σκόρδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν το μίγμα πιει τα υγρά του μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα αλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και τα ασπράδια και προσθέτουμε το αλεύρι και τα τυριά.
Ενώνουμε τα δυο μίγματα και μεταφέρουμε σε πιρεξ.
Ψήνουμε στους 200C για περίπου 60'.
Σαλάτα Πιάζ
Υλικά:
200γρ μιξ οσπρίων (μαυρομάτικα, φακές, φασόλια)
1 ντομάτα
1 αγγούρι
1 πράσινη
1 καρότο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα & ξερό
1/2 ματσάκι μαϊντανός-άνηθος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
λίγο αλάτι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους.
Παράλληλα βράζουμε το μιξ οσπρίων για 20' περίπου
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπόλ και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδο και το αλάτι.
Μακαρόνια ολικής άλεσης με κιμά κοτόπουλο
Υλικά:
250 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης
400 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 ντομάτες ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες
3 καρότο τριμμένα
50 ml κόκκινο κρασί (ταιριάζει και γλυκό)
λίγη ζάχαρη
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλαράκι κανέλας
αλάτι, πιπέρι, Ζεμύθα τριμμένη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά ως εξής: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε πρώτα για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και το καρότο. Στη συνέχεια ρίχνετε και τον κιμά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7'-8' ανακατεύοντας.
Ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι, την κανέλα και λίγη ζάχαρη. Βάζετε και λίγο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο για 35' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα του κιμά και την τριμμένη Ζεμύθα.
Φάβα Αρακά
Υλικά:
1 φλ φάβα αρακά
1 κρεμμύδι μεγάλο
1/2 ματσάκι δυόσμο
2 δαφνόφυλλα
2 κ .σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Για γαρνιτούρα:
2 κ.σ. κάπαρη
1 κρεμμύδι σε ρόδέλες
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε πολύ καλά την φάβα αρακά μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό.
Τοποθτούμε σε 2,5 με 3 φορές τον όγκο της σε νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄και ξαφρίζουμε.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο φρέσκο δυόσμο και τα δαφνόφυλλα.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε άλλα 40-45 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και προσέχοντας μην κολλήσει.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό νερό. Όταν έχει γίνει ένας απαλός πουρές είναι έτοιμη.
Για να γίνει τελείως βελούδινη πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντρερ, αφού αφαιρέσουμε τα δαφνόφυλλα.
Προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι κρεμμύδια και τα σοτάρω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ροδίσουν .
Στο τέλος σβήνουμε με λίγο μπαλσάμικο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε τη φάβα με τα καραμελωμένα κρεμμύδι και την κάπαρη.
Τάρτα με μανιτάρια και σέσκουλα
- Υλικά
για την ζύμη με αλεύρι ολικής και γιαούρτι:
350 γρ. αλεύρι ολικής από δίκοκκο σιτάρι
1 φλυτζάνι (200 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
½ φλυτζάνι (125ml) ελαιόλαδο, και λίγο ακόμη για την ταρτιέρα
½ κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι ξερή ρίγανη, τριμμένη
½ κουταλάκι αλάτι
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Για τη γέμιση - 200γρ. cottage
- αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια champignon
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέσκουλα
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. κόλιανδρο
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. σχοινόπρασο
1 κ.γ. ξύσμα, από 1 λεμόνι - Εκτέλεση:
για την ζύμη:
Βάζετε στον κάδο του πολυμίξερ το αλεύρι, το γιαούρτι το ελαιόλαδο το αλάτι, τη ρίγανη και το baking powder και ενεργοποιείται το μίξερ για να ανακατευθούν καλά και να γίνει μια ζύμη ψιχουλιαστή.
Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη, μαλακιά ζύμη, που δεν κολλάει.
Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα 27-28 εκ. και στρώνετε την ζύμη πάνω καλύπτωντας και τα τοιχώματα. Τρυπήστε την επιφάνεια της με ένα πηρούνι, σκεπάστε την με μια διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 45 λεπτά - 1 ώρα.
Βγάλτε τη από ψυγείο και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 20 λεπτά περίπου με βάρος από οσπρια.
Για την τάρτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε κάθετες φέτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό σουρωτήρι.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι. Μαγειρεύουμε το σκόρδο, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα μισά σέσκουλα, αλατοπιπερώνουμε μέχρι να γίνουν μαλακά και σιγά σιγά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα σέσκουλα. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη μαζί με τα μανιτάρια.
Τοποθετούμε τη γέμιση με τα σέσκουλα, τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και το cottage στην ζύμη.
Ψήνουμε την τάρτα μας μέχρι να γίνει τραγανή και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Για περίπου 35-40 λεπτά.
Μόλις τη βγάλουμε την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε το ξύσμα λεμονιού.
Γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά
Συστατικά
400 γρ. γίγαντες
200 γρ. λαπαθα
1 kg σπανάκι
200γρ σέσκουλα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο μεγάλο
1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
70γρ. ελαιόλαδo
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι .
Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους στραγγίζουμε.
Βράζουμε τους γίγαντες σε αρκετό καθαρό νερό για 20 λεπτά και μετά τους στραγγίζουμε ξανά.
Ψιλοκόβουμε το πράσο μας (το λευκό μέρος και όσο από το πράσινο είναι τρυφερό)
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο πράσο μας και τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τους γίγαντες φέρνουμε μία βόλτα και αυτούς μαζί με το πράσο μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτας καθώς επίσης 1 και 1/3 της κονσέρβας νερό μέσα στην κατσαρόλα μας.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό μας μειώνουμε στη μεσαία θερμοκρασία και βράζουμε το φαγητό μας για περίπου 40 λεπτά.
Αλατoπιπερόνουμε μετά τα 20 λεπτά βρασμού
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα όσπριά μας.
Παράλληλα, χοντροκόβουμε τα χόρτα μας τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι μέχρι να τα χρειαστούμε. Με αυτό τον τρόπο θα αποβάλουν και τα πολλά υγρά τους και δε χρειάζεται να τα ζεματίσουμε.
Επίσης ψιλοκόβουμε σε ένα μπόλ όλα μαζί τα μωρωδικά μας: τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες.
Μόλις βράσουν οι γίγαντες, πατάμε ελαφρά τα χόρτα με τα χέρια μας και τα βάζουμε στο ταψί της κουζίνας μας μαζί με όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά που έχουμε στο μπολ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Από πάνω τους ρίχνουμε και τους γίγαντες μαζί με όλα τα ζουμιά από την κατσαρόλα μας.
Φροντίζουμε να απλωθούν σε όλο το ταψί πάνω από τα χόρτα μας.
Κουνάμε και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά. Θέλουμε περισσότερο οι γίγαντες να μείνουν πάνω από τα χόρτα μας!
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 40 με 50 λεπτά.
Τάρτα με γλυκοπατάτα
Υλικά
για τη ζύμη:
175γρ αλεύρι ολικής άλεσης
100γρ γιαούρτι 2%
60ml #ελαιόλαδο
1/2κγ baking powder
1 μικρό αυγό
1 πρέζα αλάτι
για τη γέμιση:
3 γλυκοπατάτες
αλάτι
πιπέρι
1κς δυόσμο
1 μικρό αβγό
70γρ λευκό #τυρί χαμηλών λιπαρών
50γρ #γραβιέρα με μειωμένα λιπαρά
100γρ #γιαούρτι 2%
1κς μαύρο #σουσάμι
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός του αυγού μέχρι να ενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε και το χτυπημένο αυγό και σχηματίζετε τη #ζύμη σε μπάλα.
Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με ζελατίνα για 1 ώρα.
Απλώνετε τη ζύμη σε λαδωμένη και αλευρωμένη ταρτιερα 24-26cm και ψήνετε με βάρος από οσπρια για 20' σε προθερμασμένο φουρνο στους 180C.
Στο μεταξύ βράζετε τις γλυκοπατάτες και μόλις είναι έτοιμες τις αφήνετε να στραγγίξουν για 15' σε σουρωτήρι.
Έπειτα τις μεταφέρετε σε μπολ και λιώνετε με πιρούνι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Αφού έχετε ψήσει για 20' τη ζύμη και αφαιρέσει το βάρος από τα οσπρια απλώνετε τη γέμιση, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνεται για 60' ακόμα.